Nieuws
04-03-2019

"Vita Start geeft een enorm arbeidsplezier!"


Kalverhouder Arie Markus (28) houdt samen met zijn schoonvader Wim Thomassen in Leersum (Utrechtse Heuvelrug) een kleine 1.400 blankvlees kalveren.

“Als gevolg van reductie in antibiotica zijn we de afgelopen jaren steeds meer verschillende producten gaan voeren. Het voorbereiden van de voerbeurt nam daardoor steeds meer tijd in beslag. Bovendien ergerde ik mij enorm aan de stofbende die ontstond in de voerkeuken. Op een gegeven moment heb ik mezelf afgevraagd: kan dat niet eenvoudiger? “ Tentego heeft de afgelopen jaren in samenwerking met afdeling Research & Development binnen de VanDrie Group het product Vita Start ontwikkeld.

Met Vita Start voert Arie nu slechts één product voor viervoudige bescherming. Arie is enthousiast: “De kalveren doen het prima, ze nemen het product goed op en diarree komt nauwelijks nog voor. Het grootste voordeel zit hem echter wat mij betreft in het arbeidsplezier. Ik ben sneller klaar met voeren, de voerkeuken blijft makkelijk schoon en ik voorkom vergissingen of overdosering; wel zo handig in de drukke startfase!”

Arie heeft nog een tip voor andere gebruikers: “Even goed voormengen in de medicijnmenger maakt dat de Vita Start prima oplost in de melk!” Klik hier voor het volledige artikel.  Klik hier voor meer informatie over Vita Start  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding