Specialist in voeding van vleeskalveren

Tentego is dé specialist in voeding van vleeskalveren. Onze ruime kennis en ervaring in de vleeskalverhouderij vormt de basis voor onze productsamenstelling en advisering. Het bedrijf is sinds begin jaren 90 onderdeel van de VanDrie Group.

Hoewel de voeders grotendeels in Nederland worden afgenomen, heeft Tentego de laatste jaren het aandeel op de internationale markt aanzienlijk vergroot. Deze omzet toename en de continue verbetering in de productietechniek heeft tot gevolg dat er doorlopend gezocht wordt naar nieuwe technieken om de productiecapaciteit te optimaliseren en uit te breiden.

Vanwege de opkomst van het ruwvoer en de overname en uitbreiding van de Alpuro fabriek binnen de VanDrie Group, is het mengvoerprogramma een belangrijk onderdeel van het verkoopassortiment geworden. 

Bij Tentego staat het leveren van topkwaliteit en een goede samenwerking met de afnemers voorop. Naast de producten met een hoog rendement, biedt Tentego deskundig advies om te komen tot een optimaal resultaat. Door aan dit principe vast te houden wint Tentego het vertrouwen van steeds meer veehouders.

Tentego staat voor:

  • Constant hoge kwaliteit
  • Service & Advisering
  • Innovatie

Productielocaties

In onze eigen moderne melkpoederfabriek in Mijdrecht worden onze hoogwaardige melkvervangers geproduceerd. Het volledige geautomatiseerde productieproces heeft als doel het realiseren van een lage kostprijs. 

De grondstoffen voor de Tentego voeders worden selectief en op basis van strenge kwaliteitseisen ingekocht (GMP+) bij diverse leveranciers. In ons eigen laboratorium wordt iedere vracht inkomende goederen bemonsterd op de juiste kwaliteit en indien het resultaat onvoldoende blijkt geweigerd. Tentego voldoet aan gecertificeerde kwaliteitsnormen en neemt dan ook alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen in acht om de kwaliteit van de producten te blijven waarborgen. 

Door middel van een uitstekende productieplanning, houdt Tentego een breed assortiment gereedproduct in voorraad. Alle orders kunnen daardoor snel en doelmatig worden uitgevoerd. Door het uitgekiende "Full Speed"-distributiesysteem, wordt elke bestelling op tijd afgeleverd. Daardoor is continuïteit in de bevoorrading van de afnemer verzekerd.

Bij onze Alpuro fabriek in Uddel vindt de productie van muesli's en krachtvoeders plaats. De laatste jaren wordt er doorlopend geïnvesteerd in deze hypermoderne productiefaciliteit, volledig ontworpen en gebouwd voor de productie van ruwvoer in de vorm van muesli. 

Duurzaam produceren

Tentego is als onderdeel van de VanDrie Group actief bezig met ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en klimtaat neutraal produceren. Onze medewerkers worden voortdurend getraind op het gebied van (voedsel)veiligheid, microbiologie, dierenwelzijn en veilig werken. Dit gebeurt onder andere via het e-learning portal Safety Guard Academy. 

Grondstoffen worden zo veel mogelijk uit de directe omgeving gehaald. Het grootste deel van de grondstoffen betrekken we via onze toeleveranciers uit Europa. Bij inkoop van al onze grondstoffen kijken we naar duurzaamheidseisen. Bij Palmolie dient dit bijvoorbeeld voorzien te zijn van een RSPO certificaat (Roundtable on Suistainable Palm Oil).

Onze Research & Development-afdeling (R&D) is continu bezig met onderzoek naar de optimalisatie van grondstofstromen. Steeds vaker kunnen wij nevenstromen uit de zuivelsector opwaarderen tot een efficiënte, voedzame grondstof voor onze kalvervoeders. Ook gebruiken we meer alternatieve eiwitten, zoals erwten en mais. Door innovatie is het gelukt om het fosfaatgehalte in onze kalvervoeders aanzienlijk te verminderen, met 7%. Fosfaat maakt onderdeel uit van de door ons geproduceerde voeders. Dieren, planten en mensen kunnen niet zonder fosfaat. We moeten fosfaat echter efficiënt gebruiken, omdat de voorraad aan makkelijk winbare fosfaat eindig is en fosfaat niet vervangbaar is door een andere hulpbron.

  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding