Specialist in voeding van vleeskalveren

Sinds de oprichting in 1960 is Tentego een gewaardeerde en belangrijke partner voor de levering van voeders en aanverwante producten voor vleeskalveren. Jarenlange ervaring met miljoenen kalveren gekoppeld aan de nieuwste wetenschappelijke kennis vormt de basis van ons succes. Het bedrijf is sinds begin jaren 90 onderdeel van de VanDrie Group.

Uniek is dat wij ons uitsluitend richten op de vleeskalverhouderij. We zijn er door de gehele organisatie heen bij betrokken. Zo biedt onze buitendienst advies en begeleiding op basis van eigen ervaring en beschikken wij in Scherpenzeel over een eigen proefbedrijf ‘De Haar’ waar onze producten dagelijks worden getest op kwaliteit en rendement.

Met als stevige basis de bekende productlijnen Tentofeed, Tentostart en Alpuro hebben wij voor zowel blank- als rosé kalveren een hoogwaardig assortiment kalvermelk, muesli en mengvoeders in huis. Daarnaast bieden wij met diverse bijsturings- en gezondheidsartikelen een compleet voerpakket.

Productielocaties

In onze eigen moderne melkpoederfabriek in Mijdrecht worden onze hoogwaardige melkvervangers geproduceerd. Het volledige geautomatiseerde productieproces heeft als doel het realiseren van een een optimale flexibiliteit en een efficiënte verwerking van de orderstroom.

Bij onze Alpuro fabriek in Uddel vindt de productie van muesli’s plaats. De afgelopen jaren is er (vanwege de groei van het aandeel ruwvoer in het kalverrantsoen) flink geïnvesteerd in deze hypermoderne productiefaciliteit. Alles om er voor te zorgen dat de continuïteit van bevoorrading van onze klanten gewaarborgd blijft.

De grondstoffen voor onze voeders worden selectief en op basis van strenge kwaliteitseisen (GMP+) ingekocht bij diverse leveranciers. In ons eigen laboratorium wordt iedere vracht inkomende goederen bemonsterd op de juiste kwaliteit en indien het resultaat onvoldoende blijkt geweigerd. Tentego voldoet aan gecertificeerde kwaliteitsnormen en neemt dan ook alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen in acht om de kwaliteit van de producten te blijven waarborgen. 

Door middel van een uitstekende productieplanning, houdt Tentego een breed assortiment gereedproduct in voorraad. Alle orders kunnen daardoor snel en doelmatig worden uitgevoerd. Samen met onze logistieke partners streven we ernaar elke bestelling op tijd af te leveren. Dankzij onze flexibiliteit is continuïteit in de bevoorrading van de afnemer verzekerd.

Duurzaam produceren

Tentego is als onderdeel van de VanDrie Group actief bezig met ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en klimtaat neutraal produceren. Onze medewerkers worden voortdurend getraind op het gebied van (voedsel)veiligheid, microbiologie, dierenwelzijn en veilig werken. Dit gebeurt onder andere via het e-learning portal Safety Guard Academy. 

Grondstoffen worden zo veel mogelijk uit de directe omgeving gehaald. Het grootste deel van de grondstoffen betrekken we via onze toeleveranciers uit Europa. Bij inkoop van al onze grondstoffen kijken we naar duurzaamheidseisen. Bij Palmolie dient dit bijvoorbeeld voorzien te zijn van een RSPO certificaat (Roundtable on Suistainable Palm Oil).

Onze Research & Development-afdeling (R&D) is continu bezig met onderzoek naar de optimalisatie van grondstofstromen. Steeds vaker kunnen wij nevenstromen uit de zuivelsector opwaarderen tot een efficiënte, voedzame grondstof voor onze kalvervoeders. Ook gebruiken we meer alternatieve eiwitten, zoals erwten en mais. Door innovatie is het gelukt om het fosfaatgehalte in onze kalvervoeders aanzienlijk te verminderen, met 7%. Fosfaat maakt onderdeel uit van de door ons geproduceerde voeders. Dieren, planten en mensen kunnen niet zonder fosfaat. We moeten fosfaat echter efficiënt gebruiken, omdat de voorraad aan makkelijk winbare fosfaat eindig is en fosfaat niet vervangbaar is door een andere hulpbron.

  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding